Erősségem a palacsinta, lévén más süti készítése meghaladja a képességeimet. 😅
Ezért ugye abban kell a legjobbnak lenni, ami amúgy is jól megy.
Kísérleti labor lett a konyhám.
Számba vettem az itthon fellelhető hozzávalókat és egy igen különleges ízvilágú palacsinta készült. Elégedett vagyok.
Készítettem palacsintatésztát oly módon, hogy került bele a liszt mellé 3 kanálnyi darált dejó. (Sokan ódzkodnak kiváltani a diót ezzel, de mondhatom, ízvilága nekem bejön). Kisütöttem a palacsintákat. Kicsit féltem, nem fog-e a dejótól leragadni, de láthatjátok a fázisfotón, szépen megsültek.
Kakaókrémet készítettem így:
Megolvasztottam a vajat, beleszórtam cukrot és lisztet, majd folytonos kevergetés mellett tejjel felöntöttem. (Tulajdonképp ez egy édes besamel). Hozzáadtam a keserű kakaóport és addig föztem alacson hőfokon, míg szép krémes, viszonylag sűrű krémet nem kaptam.
Kihűtöttem és beletöltöttem a palacsintákba. Feltekertem, három részbe vágtam és egy tűzálló tálba rakosgattam, ahogy a képen látjátok.
Öntet:
2 egész tojást alaposan kikevertem, hozzákanalaztam az almalekvárt és a tejjel simára kevertem.
Rálocsoltam a palacsintára és 180 fokos sütőben kb. fél órát sütöttem. Ez idő alatt szépen besűrűsödik.
Hozzávalók:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!