Diós tésztarakottas

Vasárnap nem maradhatunk süti nélkül. Behatárolt lehetőségeimet számba véve, no meg az itthon fellelhető alapanyagokat, emellett döntöttem. Édesem szerint jól.

A cukrozott tejet felforraltam és a szélesmetéltet beleszórtam. Alacsony hőfokon megfőztem a tésztát.

A még forró tésztáhot hozzákevertem a vajat, majd a darált diót. Akkor jó az állaga, ha kicsit szottyos. 

Két tojást szétválasztottam. A fehérjét habosra,  a sárgáját krémesre kevertem cukorral.

A sárgáját hozzákevertem a tésztához és vajjal kikent jénaiba tettem.

Végül a fehérjét ráhalmoztam a tetejére és 180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a fehérje pirosra nem sült. Kb. 20 perc.

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »