Fokhagymás, hagymás csirkeszárnyak, friss salátával

A tepsiben sült ételek a kedvenceim. Szinte kifogyhatatlan a tárház. Rengeteg féle módon variálható, miket pakolunk össze. Mire felmelegszik a sütő, addigra a tepsiben is összeáll a sütésre várók sora.

Ma ezeket válogattam össze: csirkeszárny, hagyma, jó sok fokhagyma.

Sóztam, borsoztam, meglocsoltam egy kis szójaszósszal és pár csepp csípős csiliszósszal. Kézzel jó alaposan átforgattam, elegyengettem a tepsiben és már mehet is a sütőbe.

200 fokon jó fél órát sütöttem lefedve, majd a fóliát levéve, légkeveréssel adtam neki, hogy szép pirosra süljön.

A salátához összevágtam a fejessalátát, a kígyóuborkát, a paradicsomot, a lilahagymát. Pici cukrozott ecetes vízben megforgattam, fokhagymás tejfölt öntöttem rá. Végül pirított kenyérkockákkal szórtam meg.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »