Nokedli, galuska, nevezzük akárhogy, köretként, főételnek bármikor jöhet.
Most egy gyors vacsora készült, színessé téve háromféle színű kaliforniai paprikával, az ízlelőbimbók is kaptak egy kis sokkot a csípős, füstölt kolbásztól.
Lisztből, egy tojásból, víz hozzáadásával galuskatésztát készítettem. Nem szabad nagyon kidolgozni, hogy könnyű legyen a tészta.
Egy nagyobb serpenyőben zsírt forrósítottam, belekarikáztam és megpirítottam a kolbászt, a felkockázott paprikákat közéjük dobtam és együtt pirítottam tovább, míg meg nem puhultak.
A nokedlit forrásban levő vízbe szaggattam, majd a kolbászos, paprikás raguban alaposan összeforgattam.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!