Paradicsomos húsgolyók spagettivel

Kalandozzunk ismét Itáliában! Mindketten nagyon szeretjük az olasz ízvilágot, nemkülönben az olasz életszemléletet. Ezzel az étellel picit belecsempésztem a dolce far niente (édes semmittevés) érzést, ha már szabadsággal töltöm a pénteket. A tavasz úgy tűnik, várat magára, hűvös van, hideg szél fúj, de a meseházikóban isteni paradicsom illat terjeng.

Olíva olajban megpároltam az apróra vágott hagymát, az újhagyma zöld szárát, a reszelt sárgarépát és a fokhagymát. Felöntöttem a darabos paradicsom szósszal. Sóztam, oreganóval, majorannával fűszereztem és hagytam halkan rotyogni. 

Mindeközben egy kiflit feldaraboltam és pici tejbe áztattam. Kinyomkodtam és hozzákevertem a darált húshoz. Belekerült még egy fej apróra vágott hagyma, reszelt fokhagyma, só, bors, oregano. Alaposan összegyúrtam és vizes kézzel diónyi gombóckákat formáztam.

A paradicsomszósz ippeg kész is lett. Egy merőkanálnyit félretettem a spagettihez. 

A szószba beletettem a húsgombócokat és közepes tűzön, időnként rázogatva készre főztem őket.

A kifőtt spagettit beleforgattam a félretett paradicsomszószba és jól átforrósítottam.

Tálaláskor reszelt cheddarral szórtam meg. Nyilván a parmezán lenne az autentikus sajt, de a cheddar ízvilága bőven kárpótol, nem beszélve arról, hogy az ára is jóval barátibb.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »