Kossuth kifli

Mivel is ünnepelhetné egy gasztroblogger nemzeti ünnepünket, mint a Kossuth kiflivel.

Tudjátok, ez egy kétszemélyes blog, Édesem az, aki a sütifronton helyt áll. Íme az ő Kossuth kiflije:

A vajat a porcukorral habosra keverte. A szétválasztott tojások sárgáját hozzáadta és ezzel jól kihabosította.

A liszthez hozzádta a sütőport, a csipet sót, fél citrom reszelt héját és a tojásos masszával összeforgatta.

A felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverte.

Vajazott, kilisztezett tepsibe öntötte, a tetejét megszórta durvára vágott dióval és kristálycukorral.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütötte.

Nagyon puha, könnyű lett a tésztája.

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »