Sertés aprópecsenye tavaszi galuskával

Nemzeti ünnepünkön igyekeztem ebédünket is kicsit ünnepivé tenni. Persze a csavar most sem maradt el.

Olvasd csak!

A sertéscombot apró kockákra vágtam.

A feldarabolt hagymát és a köménymagot zsíron megfonnyasztottam, majd erős tűzön a húst megpirítottam. Egy evőkanálnyi sötét szójaszószt öntöttem rá, belereszeltem a fokhagymát és közepes tűzön puhára pároltam. Főzés közben egy kevés vörösborral pótoltam az elfőtt lét.

Miután ily módon most készítettem először ezt az ételt, magam is megdöbbentem amikor megkóstoltam, mert a hús íze olyan testes volt, mintha marha vagy vadhús lenne, köszönhetően a szójaszósznak, ami ennyire markánssá teszi az ízeket. Hogy egy kicsit kisímuljanak az ízek, 2 evőkanálnyi főzőtejszínt kevertem bele.

Erre válaszul egy könnyed zöldséges galuska lett a köret. Naná, hogy ebben is van csavar.

A zsenge retek levelét megkóstoltam, vajon milyen lehet. Klassz, kicsit csípős friss íze van. Nosza pár levelet összeapróztam, csak úgy, mintha petrezselymet vágnék és a galuska tésztájába kevertem.

Zsiradékban megpároltam egy fél picire kockázott piros kaliforniai paprikát és erre szedtem ki a kifőtt galuskát.

Kicsit aggódtam, Édesem hogy veszi újításaimat, de szerencsére nagyon ízlett neki. 

Hozzávalók 2 főre:

A galuskához:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »