Krumplifelfújt

Bevallom, köretnek leginkább a krumplit szeretem. Szerencsére olyan változatosan elkészíthető, hogy meg sem unható. 

A mai kacsasülthöz krumplifelfújtat választottam, ami nagyon jó kísérője.

A burgonyákat meghámoztam és kockára vágva sós vízben megfőztem. A levet leöntöttem róla és hagytam langyossá hűlni. 

A  tojások sárgájával, a tejjel és a szobahőmérsékletű vajjal krémesre kevertem, utánízesítettem egy kis sóval és frissen reszelt szerecsendióval, majd a tojásfehérje felvert habját óvatosan beleforgattam. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt sütőtálba tettem és 180 fokon, nagyjából 3/4 órát sütöttem, míg a teteje szépen megpirult. 

Kivéve a sütőből még forrón 2 evőkanálnyi olvasztott vajjal meglocsoltam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »