Volt egy álmom: vendégségben voltunk és a háziasszony kacsaszárnyat sütött. Ott illatozott az asztalon, de meg nem kínált belőle. Ott epekedtem érte, hiába. Aztán a ház urával nyugovóra tértek. No, ekkor léptem akcióba.
Elcsentem egy darabot és a fürdőszobába menekültem vele, hogy ott megegyem. 😅 Péter jókat derült az álmomom, engem meg evett a fene továbbra is a kacsáért.
Azóta sem hagyott nyugodni a gondolat, menten a piacra igyekeztünk beszerezni a kacsaalkatrészeket. Ami nagy kihívás, mert az utóbbi hetekben hiába kerestem.
De mit ad isten az egyik pultnál kilószám találtunk. Nosza be is vásároltunk belőle, combot is, szárnyat is.
Remélem kellőképp felcsigáztalak benneteket. Nem is húzom az időt, jöjjön a recept:
Tegnap besóztam, borsoztam, vadfűszer keverékkel megszórtam a húsokat. Rájuk facsartam a vérnarancs levét és a hűtőben várakoztak sorsukra.
Előmelegítettem a sütőt 175 fokra. A tepsiben egy kanál zsírt felolvasztottam, a hagymát nagyobb darabokra vágva elegyengettem benne, bőrével lefelé belehelyezgettem a kacsaalkatrészeket, a vérnarancs héját rájuk dobáltam és lefedve, időnként locsolgatva puhára megsütöttem. Kb. 2 óra hosszat.
Majd megfordítottam és légkeveréssel pirosodásig sütöttem. Eközben is érdemes locsolgatni, ki ne száradjon.
A pecsenyelét leszűrtem, egy kis liszttel behabartam, végül egy kávéskanálnyi vajjal tettem selymessé a szószt.
Körete krumplifelfújt, melynek receptjét itt találod.
Balzsamecetes, mézes meggy is készült hozzá, imígyen:
A mirelit meggyet kiolvasztottam és egy kávéskanálnyi balzsamecettel és egy evőkanálnyi mézzel összeforraltam.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!