Medvehagymás rántott tarja trikolor spagettivel

A medvehagyma őrület ma is folytatódik.

Ahogy szinte mindig a szinte klasszikus vasárnapi ebédünkbe is tettem egy kis csavart.

Lássuk csak:

A tarjaszeleteket kicsit kiklopfoltam. Sóztam, borsoztam.

A panírhoz a medvehagymát egész apróra vágtam, tojással összekevertem. Sóztam. Öntöttem egy kis tejet hozzá, majd liszttel simára kevertem, annyival, hogy kicsit hígabb masszát kapjak, mint a palacsintatészta.

Jöhet a bundázás. Lisztbe, a tojásos masszába, végül házi zsemlemorzsába forgattam.

Közepes tűzön zsírban mosolygós pirosra sütöttem.

Tálalásig meleg sütőben várakozott.

A trikolor spagettit al dente főztem.

Egy serpenyőben kevés olíva olajon átforrósítottam a konzerv darabos paradicsomot. Sóval, pici cukorral, oreganoval ízesítettem, majd beleforgattam a kifőtt tésztát.

Tálaláskor a maradék medvehagymával díszítettem. A húsokra reszelt cheddar és füstölt sajt került.

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »