Végre, végre! Itt a jó idő. Első tavaszi ebédünk a napfényes teraszon.
A medvehagyma szezonja is beindult, így amibe csak kívánkozik ez a remek ízű levelecske, teszek.
A sertésoldalast a csontok mentén felszeleteltem, besóztam, borsoztam, fűszereztem, lisztben meghempergettem és a kisütött szalonnakockák zsírján elősütöttem, majd félretettem.
A nagyobb kockákra vágott hagymát, a hasábokra darabolt répákat, az egészben hagyott fokhagymákat a visszamaradt zsírban megpirítottam.
A húst visszatettem a zöldségek közé. Felöntöttem vörösborral, a beletettem a kanálnyi sötét szójaszószt, belemorzsoltam a marhahúsleves kockát.
Nagyon kicsi tűzön (villanytűzhely 2 fokozat) kb. 2 és fél órát főztem. A vége felé beleszórtam a felvagdosott medvehagyma levélkéket.
A pici vízben megpárolt borsót tálaláskor szórtam a ragu tetejére.
Hozzávalók 2 főre:
A krumpligombóc elkészítése 2 főre:
3 közepes krumplit héjában megfőztem.
Miután kihűlt meghámoztam, összetörtem, összekevertem egy tojással és annyi liszttel, amennyivel egy könnyen formázható masszát kapok. Sóztam, borsoztam, beletettem a felaprózott medvehagymát.
Vizes kézzel gombóckákat formáztam és forrásban levő vízben megfőztem.
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!