Munkából hazafele kocsikázva szoktam kitalálni aznapi vacsoránkat. Számba veszem, mi van itthon. Mire Édesem nyitja a kaput, össze is áll a kép.
Bármennyire is szeretek főzni, hétköznap délután már jól esik a lábamat lógatni, a vacsorának is ehhez kell igazodnia.
Egy nagyobb jénaiba pici zsír és olaj keverékét felforrósítottam a sütőben.
A filézett csirkecombokat nagyobb darabokra vágtam. A hagymát, padlizsánt, cukkinit és a krumplit nagyjából egyformára felkockáztam, a fokhagyma gerezdeket megtisztítva egészben hagytam.
Mindent átforgattam a forró zsiradékban, meglocsoltam egy kis világos szójaszósszal, gyros fűszerkeverékkel megszórtam és alaposan összekevertem.
200 fokos sütőben, lefedve egy órát sütöttem, majd fólia nélkül légkeveréssel pirítottam.
Kész.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!