Sokzöldséges tepsis csirkecomb

Munkából hazafele kocsikázva szoktam kitalálni aznapi vacsoránkat. Számba veszem, mi van itthon. Mire Édesem nyitja a kaput, össze is áll a kép.

Bármennyire is szeretek főzni, hétköznap délután már jól esik a lábamat lógatni, a vacsorának is ehhez kell igazodnia.

Egy nagyobb jénaiba pici zsír és olaj keverékét felforrósítottam a sütőben.

A filézett csirkecombokat nagyobb darabokra vágtam. A hagymát, padlizsánt, cukkinit és a krumplit nagyjából egyformára felkockáztam, a fokhagyma gerezdeket megtisztítva egészben hagytam.

Mindent átforgattam a forró zsiradékban, meglocsoltam egy kis világos szójaszósszal, gyros fűszerkeverékkel megszórtam és alaposan összekevertem.

200 fokos sütőben, lefedve egy órát sütöttem, majd fólia nélkül légkeveréssel pirítottam.

Kész.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »