Pirított csirkemáj lecsó ágyon, sült krumplikockákkal

Mindketten nagyon szeretjük a csirkemájat. Sokféleképp elkészíthető, ma ezt találtam ki:

Zsíron megfonnyasztottam a hagymát, beletettem egy felkockázott paradicsomot és egy felkarikázott hegyes erőspaprikát. Sóztam, borsoztam, megszórtam majorannával és pirospaprikával, pici vörösbort öntöttem bele és puhára pároltam.

Külön serpenyőben zsírt hevítettem és a félbe vágott csirkemájat erős tűzön megpirítottam. Só, bors, majoranna erre is került.

A cserépedényben felforrósítottam a zsírt és a felkockázott krumplit beleforgattam. Megsóztam és 220 fokos sütőben pirosra sütöttem.

Bármilyen hihetetlen, de nagyon jól illik a májhoz a rukkola kesernyés íze.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »