Fűszeres húsgolyó vadasmártással

Végre itt az igazi tavasz! A hideg, sötét tél után nemcsak a napra, fényre vágyunk, hanem színes, könnyű ételekre is. Az, hogy ebédünket a napfényes teraszon tudjuk elkölteni, semmihez nem hasonlítható.

Így esett a választás erre az ételre. Elkészítése persze szokás szerint kicsi rögtönzés is, ahogy megszoktátok tőlem és kicsi inspiráció is egy főzős társamtól, Ágnestől.

A darált húst összekevertem a tojással, a zsemlemorzsával, a reszelt sárgarépával, az apróra vágott hagymával és a lereszelt fokhagymával. Fűszereztem sóval, borssal, vadfűszer keverékkel, pirospaprikával. Kicsi gombóckákat formáztam és kevés zsiradékban lassan, többször megforgatva serpenyőben megsütöttem. Tálalásig melegen tartottam.

A sárga- és fehérrépát, a zellert és a hagymát felkockáztam, a fokhagymát egészben hagyva annyi marhahúslevesben főni tettem, hogy épp ellepje. Ízesítésként babérlevél került még bele.

Mikor megpuhultak, botmixerrel krémesre kevertem.

Kevés olajon a cukrot megkaramellizáltam és hozzákevertem a zöldséges szószhoz. Kicsi citromlevet facsartam bele. Végül a tejföllel simára kevertem.

Trikolor spagettivel tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »