Lusta asszony túrósrétese

Láblógatós vasárnaphoz láblógatós süti jár.

Ez annyira egyszerű, hogy még én is el tudom készíteni. Elolvastam pár receptet, volt ami tetszett, volt ami nem. 

Végül is ez lett a saját verzióm. Be is vált, a tálba szórt liszt ily módon tutira összekeveredik a tojásos tejjel. Aki nem ismeri, biztos meresztgeti a szemét, miről is hablatyolok, de írom is hogy készül, akkor minden egy csapásra világossá válik.

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverem.

Egy másik tálban a tojásokat a vaníliás cukorral, a tejjel és az olvasztott vajjal szintén összekeverem.

A túróba is belekerül némi cukor és jó sok mazsola.

Jöhet a rétegezés:

A cserépsütőbe (20X30 centis) 2 evőkanál olvasztott vajat öntök. A lisztes keverék felét rászórom a vajra. A túrót elegyengetem rajta. A liszt másik felét rászórom a túróra. A tojásos tej 3/4-ét ráöntöm úgy, hogy szépen betakarja a lisztet, kicsit megkocogtatva az edényt, így szépen eloszlik.

A maradék tejes keverékbe teszek tejfölt és azzal zárom a rétegezést.

Előmelegített 180 fokos sütőbe tolom kb. 1 órára. Az utolsó negyedórában légkeveréssel aranyszínűre sütöm.

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »