Sertésszűz krumplis palacsintába töltve konyhagyári capriccio módra

Hortobágyi palacsinta

Mondhatjuk azt is, ez a hortobágyi palacsinta. De mégsem az. Mégsem, mert a nálam szokásos csavart ebbe az ételbe is beletettem. Mert így jó főzni. Szabadon engedve a fantáziát. Megosztom veletek is, ki ne maradjatok a jóból.

A szűzpecsenyét apró pici kockákra vágtam, sóztam, borsoztam.

A serpenyőben kevés zsiradékon megfonnyasztottam a hagymát, pirospaprikával megszórtam, majd a húst hozzáadtam és erős tűzön megpirítottam. Beletettem a kicsi kockákra vágott kaliforniai paprikát, a paradicsomot és egy gerezd lereszelt fokhagymát. A főzéshez odakészített, elmaradhatatlan pohárka vörösborból löttyintettem bele, majd lassú tűzön hagytam fődögélni.

Ez idő alatt elkészítettem a palacsintát. A tojásokat krémesre kevertem, hozzáadtam a sütőport, a lisztet, a tejet, az olajat, a bubis ásványvizet. Sóztam, borsoztam. A klasszikus palacsintánál kicsit sűrűbb masszát készítettem. Egy közepes méretű krumplit nyersen belereszeltem. Apróra vágott petrezselyem zárta a sort.

Szűzpecsenye palacsintába töltve

A palacsintákat kisütöttem, ahogy a fotón is látszik, kicsit vastagabbakat.

A kész ragut két evőkanál tejföllel simára kevertem és a palacsintákba töltöttem.

Félbevágtam őket és rézsútosan egy hőálló tálba sorakoztattam. Majd a 150 fokos sütőbe toltam, hogy melegen maradjon. 

A maradék tejfölt egy kis zsiradékkal felforrósítottam, ízesítettem sóval, borssal, egy kis csípős paprikakrémmel.

Tálaláskor a fűszeres tejföllel nyakon öntöttem a palacsintákat.

Hozzávalók 2 főre:

A raguhoz:

A palacsintához (8 db):

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »