Húsvéti csülök sülve-főve

Itt a húsvét! Várva várt illatok terjengenek a konyhában. A hagyományoktól kicsit eltérően csülköt készítettem, naná, hogy eltérő módon. A füstölt íz és az édeskés máz nagyon különlegessé tette.

Előző nap egy nagy fazékban hagyma, fokhagyma és babérlevél társaságában bő vízben feltettem a csinos kis hátsó csülköt és lassan pöszmörögve (lassú tűzön, villanytűzhely 2 fokozat) 4 órán át főztem. A lében hagytam kihűlni.

Másnap kivettem a léből, kicsontoztam, szép formásra igazítottam. A bőrét bekockáztam.

Pácot készítettem méz, szójaszósz és csípős csiliszósz keverékéből.

A páccal egy ecset segítségével alaposan bekenegettem a csülköt és 175 fokos sütőbe toltam fél órára.

10 percenként újrakenegettem, így a pác szépen beivódott a csülökbe és a bőrébe. 

A sütőből kivéve fóliával betakartam. Hagytam pihenni.

Édesem kalácsot sütött hozzá, természetesen Limara húsvéti kalácsa recept alapján.

Ha már kicsit rendhagyó a csülök elkészítése, legyen rendhagyó a köret is. Coleslow salátát készítettem. Remek lett.

Hozzávalók:

A páchoz:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »