Húsgombóc tejfölös karalábéágyon

Csak azért sem vagyok hajlandó elfogadni ezt a cudar hűvös áprilist.

Itt a zsenge karalábé szezonja. 

A töltött karalábét nagyon szeretem, de vájogatni, töltögetni nekem rém unalmas.

Ezért leegyszerűsítettem az elkészítési módot. Mondhatom, mit sem vett el a finomságából, viszont a konyhában eltöltött idő jócskán lerövidült, így jöhetett a láblógatás.

A darált húst sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, belekevertem a tojást, fél karalábét és a zsengébb leveleit nagyon apróra vágva. Pici zsemlemorzsát is szórtan bele és összedolgoztam. Csinos kis gombóckákat gömbölyítettem.

Kevés olajon felkockázott hagymát pároltam, sóztam, kevés pirospaprikával meghintettem. Beletettem a felkockázott karalábékat és a harsogó zöld leveleket.

Felöntöttem 1/2 liter zöldséglével és beleültetgettem a gombóckákat a forró lébe. Közepes tűzön, néha megforgatva készre főztem.

Kiszedegettem egy tálba a kész gombócokat.

A karalábét egy kevés lisztes, tejfölös habarással beforraltam.

Végül visszacsücsültettem a gombócokat.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »