Vörösboros oldalas ragu juhtúrós sztrapacskával

Mondtam már, hogy a gyengém a jó szaftos ragu? Ha meg egy jóféle juhturós sztrapacskával kerül egy társaságba, az maga a mennyország.

Tulajdonképpen kényszerpályán voltam. Az oldalast sütni vettem, de annyira kívántunk valami pörköltfélét enni, hogy az oldalas végül a vörösborban végezte földi pályafutását.

Lapult a hűtőben egy kis adag bryndza. Innentől kezdve kérdés sem volt, mi lesz a köret.

A füstölt szalonnát kockákra vágtam és ropogósra sütöttem.

A felét félre tettem a sztrapacskához.

Két jó nagy fej hagymát nagyobbra vagdalva a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztottam.

Felerősítettem a lángot és a felszeletelt húsokat (a csontok mellett vágtam el), megpirítottam.

Pirospaprikával, sóval, egész köménymaggal megszórtam. Felöntöttem 2 dl száraz vörösborral. 

Pár perc rotyogás után visszavettem a hőt és hozzáadtam a zöldpaprikát, a csípős hegyespaprikát és a felaprózott fokhagymát.

Így rotyogott 2 órán át magára hagyva.

Pont jó idő arra, hogy a sztrapacska elkészüljön. A sajtreszelőn lereszeltem a nyers krumplit, sóztam, egy tojást beleütöttem és összekevertem annyi liszttel hogy a nokedlinél valamennyire keményebb tésztát kapjak.

Sós forrásban levő vízbe szaggattam, majd összeforgattam a szalonnapörcökkel, a juhtúróval és egy kis tejföllel.

Forró sütőben 10 percig átsütöttem.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »