Kimeríthetetlen a tárháza a pizzára kerülő rakományoknak.
Kedvenc üzletemben dobozba zárva találtam rá a harsogó zöld, friss spenótra. Nosza, szabadítsuk ki!
De nem főzelékként végezte, hanem pizzára került, jó sok fokhagyma és gorgonzola társaságában.
A spenótot egy kevés olíva olajban kb. 5 perc alatt megfonnyasztottam, 3 gerezd reszelt fokhagymával együtt. Sóztam, pici feketeborsot tekertem rá és a fazékban a fakanállal kicsit összetörtem.
Míg hűlt a spenót, a kinyújtott pizzatésztát (a pizzatészta elkészítését itt találod, aminek Édesem a nagymestere 😍) vékonyan megkentem tejföllel, ráegyengettem a spenótot, megpakoltam a felkockázott sonkával.
A tetejére mozzarella és gorgonzola darabkákat tettem.
Előmelegített 240 fokos sütőben légkeveréssel kb. negyed óra alatt készre sütöttem.
A spenót és a gorgonzola együtt mesés ízeket adott.
Ha még nem próbáltad így, ki ne hagyd! 🙂
Hozzávalók:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!