Bakonyi csirkeragu rögtönözve

Volt négy kisebb filézett csirkecomb a hűtőben, ami vajmi kevés lett volna kettőnknek. Vásároltam pár darab csiperkét, így jött az ötlet, legyen bakonyi csirke vacsorára.

A gondolatot tett követte. 

Szerintem ez az étel ujjgyakorlat, annyira könnyű elkészíteni. 

A zsírjától megszabadított szalonnán a kockára vágott hagymát megfonnyasztottam, majd felerősítve a tüzet, megpirítottam a nagyobb csíkokra vágott gombát, majd a szintén felcsíkozott csirkecomb filét.

Megszórtam fűszerpaprikával, kapott némi sózást és már borítottam is bele a zöldpaprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Pici vizet öntöttem rá, úgy 1 decit és közepes hőfokon puhára pároltam az ételt.

A tejfölt összekevertem a raguból kivett szafttal, majd hozzákevertem a csirkéhez. Nem kell bele liszt!!!

Galuskával tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »