Afrikai harcsafilé fűszeres sörtésztában, tejszínes bébispenóttal

Elhatároztuk, hogy egy héten egyszer kerüljön hal az asztalunkra. Nem kis vállalkozás ez, mert igen szegényes nálunk a halkínálat. A friss halat szeretem, azt is megmondom, miért. Nagyon sokszor befürödtem, amikor mirelit halat vásároltam. Mire kiolvasztottam, a hal a felére zsugorodott össze, alatta jó nagy tócsa maradt. Ezért is ódzkodom ettől.

Maradtam a jól bevált afrikai harcsánál, amit kedvenc boltomban mindig megtalálok. A múltkor marokkói halat készítettem, a receptjét itt találod.

Mai ebédünk is rendhagyó módon készült, könnyű, finom fogás lett.

A filéket 3 ujjnyi darabokra vágtam. Besóztam és pár órára visszatettem a hűtőbe.

A sörtésztához egy tojást felvertem, hozzáadtam a lisztet, felöntöttem a sörrel, annyival, hogy jó sűrű masszát kapjak. Ízesítettem sóval, borssal, oreganóval, reszelt fokhagymával. Pici szódabikarbóna is került bele. A halszeleteket beleborítottam a masszába, összekevertem, hogy mindenütt érje.

Bő olajban, közepes hőfokon aranylóra sütöttem. Egyszerre csak pár darabot tettem a serpenyőbe, hogy ne érjenek össze.

A tejszínes spenóthoz vajat forrósítottam, belereszeltem a fokhagymát és hagytam kicsit megfonnyadni. Jöhet is bele a bébispenót. Elég épp csak annyit párolni, amíg összeesik. Főzőtejszínt öntöttem rá, sóztam és csak egyet rottyantottam.

Köretként vajban sült, apró szemű újkrumplit tálaltam.

Igazán pikáns, nyárias, könnyű ebédünk kerekedett.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »