Klasszikus tiramisu

Dunát, sőt Tiszát és ezek összes mellékfolyóit lehet rekeszteni a tiramisu receptekkel, ami a világhálón megtalálható. 😅

De miután nagy kedvenc és a mai napi desszertünk volt, így csak kénytelen vagyok receptet rittyenteni, mert milyen már egy gasztroblog recept nélkül. Na ugye!!!! 😅

Főztem egy jó erős kávét 4 főre. Amíg hűlt:

Két tojást szétválasztottam. A fehérjéből egy kis cukorral és icipici sóval kemény habot vertem és félretettem, amíg a sárgáját szintén kevés cukorral fehéredésig kevertem.

Hozzáadtam a mascarponét, az evőkanálnyi Maraschinot (épp ez volt itthon)  és simára kevertem.Óvatosan hozzákevertem a fehérje habot.

Jöhet a rétegezés.

Az üvegtál aljába krémet simítottam és a kávéba mártott piskóta tallérokat sűrű egymásutánban belepakolásztam.

Ilyeneket:

Újabb krémréteg. Jóféle cukrozatlan holland kakaóporral megszórtam. Aztán újabb réteg krém, piskóta, kakaópor.

A tetejére krém kerüljön.

Végül sűrűn megszórtam a kakaóporral.

4-5 órára bekerült a hűtőbe.

Ha jól sikerül, csak ennyi marad, ez se sokáig.

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »