Csirke caprese, bazsalikomos gnocchival

Kalandozzunk egy kicsit Itáliában! A caprese salátát nagyon szeretjük. Gondoltam egyet és a csirkecombra ezt tettem.

Így készült. A filézett combokat besóztam, oreganoval megszórtam. Egy nagyobb serpenyőben olaj és vaj keverékét megforrósítottam és mindkét oldalukat pirosra sütöttem. Visszavettem a hőt és a felkarikázott mozzarellát, valamint a paradicsomot rájuk helyeztem. Lefedtem a serpenyőt, így a sajt szépen ráolvadt a megsült húsokra.

Egy másik serpenyőben vajat hevítettem és a gnocchit átforgattam benne. Hozzáöntöttem a főzőtejszínt és egy kis vizet és lassú tűzön hagytam rotyogni. Sóztam, összevagdalt friss bazsalikom levélkéket szórtam bele.

Ha hiszitek, ha nem, kb. fél óra múlva szólongattam Édesem, hogy kész a vacsora. 

Azt hiszem, a sok-sok kézcsók 😍elárulja, a vacsora osztatlan sikert aratott. 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »