Fűszeres rizzsel töltött kaliforniai paprika

Annyira nem volt kedvem vacsorának valót vásárolni menni ebben a rekkenő melegben. Gondoltam, csak találok itthon olyan alapanyagokat, amiből egy könnyű ételt tudok kerekíteni.

Feltérképeztem a hűtőt. Találtam két duci kaliforniai paprikát. Közben járt az agyam, mi készüljön belőle. 

Rizs, hagyma, sajt mindig van itthon. Így meg is született az ötlet.

A rizst kevés olajon megpirítottam, felöntöttem zöldség alaplével, beledobtam egy fej felaprított lilahagymát és egy paradicsomot. Sóztam, borsoztam, oreganoval, reszelt fokhagymával és friss bazsalikommal fűszereztem. Egy kis kurkumával színesítettem.

A félig főtt rizst félretettem.

A paprikákat keresztben félbe vágtam, magházától megtisztítottam, majd belelapátoltam a rizst.

Egy jénaiba 2 ek. olajat tettem, beleöntöttem egy doboz hámozott paradicsomot. Ebbe is került pici só, bors, oregano. 

Sütésre várva

A megtöltött paprikákat a paradicsom ágyra ültetgettem és 180 fokos sütőben, lefedve puhára sütöttem. Kb. 1óra a sütési idő.

Reszelt cheddarral megszórtam és további 10 percre visszatoltam a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Igazán finom, pikáns, könnyű étel sikeredett.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »