Annyira nem volt kedvem vacsorának valót vásárolni menni ebben a rekkenő melegben. Gondoltam, csak találok itthon olyan alapanyagokat, amiből egy könnyű ételt tudok kerekíteni.
Feltérképeztem a hűtőt. Találtam két duci kaliforniai paprikát. Közben járt az agyam, mi készüljön belőle.
Rizs, hagyma, sajt mindig van itthon. Így meg is született az ötlet.
A rizst kevés olajon megpirítottam, felöntöttem zöldség alaplével, beledobtam egy fej felaprított lilahagymát és egy paradicsomot. Sóztam, borsoztam, oreganoval, reszelt fokhagymával és friss bazsalikommal fűszereztem. Egy kis kurkumával színesítettem.
A félig főtt rizst félretettem.
A paprikákat keresztben félbe vágtam, magházától megtisztítottam, majd belelapátoltam a rizst.
Egy jénaiba 2 ek. olajat tettem, beleöntöttem egy doboz hámozott paradicsomot. Ebbe is került pici só, bors, oregano.
A megtöltött paprikákat a paradicsom ágyra ültetgettem és 180 fokos sütőben, lefedve puhára sütöttem. Kb. 1óra a sütési idő.
Reszelt cheddarral megszórtam és további 10 percre visszatoltam a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Igazán finom, pikáns, könnyű étel sikeredett.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!