BBQ Swineapple, avagy sertéstarja ananászba töltve

Új őrület hódít a grillvilágban, ez a swineapple. Nem igazán lehet magyarra fordítani, csak körülírni: BBQ pácban érlelt sertéshús ananászba töltve. Ugye milyen izgalmasan hangzik? 

Kellő izgatottsággal álltam neki, mert még sosem csináltam ilyet.

Ráadásul Édesemet 😍 leptem meg ezzel a pazar étellel közelgő névnapja alkalmából.

A sertéstarját kisebb kockákra vágtam és BBQ szószban összeforgattam.

Szép nagy, kövér ananászt választottam, ami könnyebben tölthető.

A két végét levágtam, félretettem. A közepét éles késsel kivágtam úgy, hogy kb. 2 cm ananászhús maradjon körben, majd megszabadítottam a héjától.

A kivágásba beletuszkoltam a húskockákat és baconnel betakartam. 

A korábban levágott ananász végeket visszahelyeztem és saslikpálcával rögzítettem.

Így:

A sütőtálat fóliával lefedtem és lassú tűzön, 160 fokos sütőben 4 órán át sütöttem. Az utolsó negyed órában leszedtem a fóliát és maximumra tekerve a hőfokot, légkeveréssel aranybarnára pirítottam. 

Hagytam egy félórát pihenni, így kihűlt annyira, hogy szépen lehetett szeletelni.

Köret:

Sülés közben isteni finom levet engedett az ananász és a BBQ-s hús, így a rizst ebben pároltam meg.

Hogy visszaköszönjenek az ízek, a kivájt ananászdarabot felkockáztam és egy kis felforrósított  vajon pirosra sütöttem egy serpenyőben és összeforgattam a kész rizzsel.

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »