Házi diólikőr, amikor már júniusban várod a karácsonyt

A tavalyi igen jól sikerült diólikőr idén visszatapsolva.

Utolsó pillanat a zöld dió beszerzésére, hisz ehhez a recepthez olyan állapotúra van szükség, amikor még nem csontosodik a magház és a belseje sem.

Ez nagyjából június közepe, vége.

A recept roppant egyszerű, a várakozás hosszú karácsonyig, mire fogyasztható lesz. Na jó, adventkor is megkóstolhatjátok. 😅

Végigolvastam jó pár receptet, végül ez a saját, bevált verzióm:

15-20 szem zölddió negyedbe vágva,

egy marék aprószemű szilva (magos), kiváltható meggyel,

fél liter vodka,

fél liter száraz rosé,

fél liter cukorszirup (kb. 20 dkg cukorból,

2 fahéjrúd,

fél marék szegfűszeg, szegfűbors

4 vanília rúd

3 karika citrom

Befőttes üvegbe be. Meleg teraszra ki. A hideg beálltával kint ne hagyjátok!

Naponta illik megkeverni. Kóstolni csak egyszer-kétszer, mert nem marad az ünnepekre. 😅

Decemberben csinos kis üvegekbe szűrjük. 

Ajándéknak is jó ötlet.

A tavalyi likőr…

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »