Rengetegszer készítek padlizsánkrémet nyáron. Most újítottam kicsit a hagyományos recepthez képest, mert unalmas lenne az élet a folytonos sablonokkal.
A megmosott padlizsánokat 200 fokos sütőben puhára sütöttem, majd hagytam kihűlni.
Éles késsel egészen apróra vágtam a deszkán a héjával együtt, mert úgy szeretem, ha rusztikus.
Lilahagyma kockákra vágva mehet is hozzá. Só, frissen tekert feketebors, pár csepp Tabasco szósz ízesítésül.
Két ek. majonéz, egy ek. olívaolaj és két ek. fűszeres sajtkrém tette teljessé.
Alaposan összekevertem. Nem használok ehhez bormixert. Csak villával!!!
A gyökérkenyeret félbe vágtam, jó vastagon megkentem a krémmel. Tetejére fetasajtot kockáztam. Hihetetlenül finom a selymes krém és a sós sajt találkozása.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!