Csirke fajita tortilla chips-szel, rengeteg sajttal

Sokszor böngészem a világhálót izgalmas, új recept után kutatva, hogy minél változatosabb ételekkel tudjam Édesemet meglepni.

Most sem volt másképp. Könnyű, nyárias ételre vágytunk, aminek az elkészítése sem tart órákig a konyhában.

Így találtam erre a remek receptre.

Vendégvárónak is kiváló, ha el akarod kápráztatni a baráti társaságot.

Előkészülettel, sütéssel együtt sem tart tovább 3/4 óránál.

Előkészítve a hozzávalók

Reggel a filézett csirkecombokat felkockáztam, megszórtam mexikói fűszerkeverékkel, sóval. Kicsi szójaszósszal és olíva olajjal meglocsoltam, összeforgattam és a főzésig a hűtőben hagytam összeérni.

Forró serpenyőben pirosra sütöttem. Majd félretettem.

A pirosra sült csirkekockákat petrezselyemmel megszórtam

A zöldségeket felcsíkoztam és ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirke sült, a visszamaradt olajban először a hagymát, fokhagymát, majd a paprikákat megpirítottam. Nem kell teljesen puhára, maradjon kicsit roppanós.

Összekevertem a zöldségeket a csirkehússal és citromlével meglocsoltam.

Egy tűzálló tál alját a fele chips-szel beborítottam. Ráegyengettem a zöldséges csirkét és megszórtam reszelt cheddarral.

Már majdnem kész.

A chips másik fele került a tetejére, végül felkarikázott mozzarella zárta a sort, amit meghintettem egy kis mexikói fűszerkeverékkel.

Mindjárt mehet a sütőbe.

200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt szépen megolvadnak a sajtok.

Nagyon finom együtt a puha fűszeres hús és a ropogós chips.

Hozzávalók 2 főre:

forrás: 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »