Tenger gyümölcsei, királygarnéla zöldséges, tejszínes spagettivel

Sok bevezető szövegre ne is számítsatok ebben a melegben, bár most elég elviselhető a 37 fok itt a felfújható gyerekmedencében ücsörögve. 😅

A hőség szinte adta magát, hogy egy igazi mediterrán különlegesség kerüljön az asztalunkra.

No nézzük, hogy készült. 

A mirelit tenger gyümölcseit és a garnélát kiolvasztás után picit megsóztam, megborsoztam, egy fél citrom levével és 3 evőkanálnyi olívával összeforgattam.

A felforrósított serpenyőben megpirítottam, majd egy deci száraz fehérborral készre pároltam.

A serpenyőből kiszedtem, félretettem.

A kiürített edénybe olívát forrósítottam. Belekerült az összeaprított hagyma, fokhagyma és 5-6 darab szardellacsík. Míg puhultak, felkockáztam a paradicsomot, felcsíkoztam a kápia paprikát. Mehettek is a hagymák után.

Fél marék kapribogyó növelte a mediterrán ízvilágot, no meg a fűszerek: oregano és friss bazsalikom.

Pici fehérborral felöntöttem és miután megpuhultak, visszatetettem a már kész tenger gyümölcseit. Kicsit összeforraltam és két evőkanál sűrű főzőtejszínnel összekevertem őket.

Míg ezek készültek, kifőztem a spagettit al dente és azon melegében a raguhoz kevertem és már tálaltam is.

Egy valami hiányzott csak, az azúrkék tenger csobogása…

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »