Jöjjön egy klasszikus nyári étel. Szerintem sokunk kedvence. Nokedlivel turbózva pedig maga a nyelvcsettintős kategória.
Elővettem sokat látott wokomat és némi zsírban a szalonnakockákat ropogós pirosra sütöttem.
A felaprózott hagymát megpároltam és hozzátettem a felvagdalt paprikát, paradicsomot, fokhagymát.
Óvatosan sóztam, mert a szalonna is sós, bőven megszórtam pirospaprikával.
Jöhet bele a kis kockákra vágott héjas krumpli. Igen, nem hámoztam. Így jobb az íze és nem fő szét egykönnyen.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy ippeg ellepje.
Amíg fődögélt a krumpli, egy fazékban vizet forraltam, egy tojásból liszttel, sóval és vízzel összeállítottam a tésztát és kiszaggattam. Nem szabad nagyon összedolgozni, így kellemesen lágy marad kifőzés után.
A készre főtt krumplihoz kevertem a nokedlit.
Házi csalamádéval és Édesem friss kenyerével tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
A nokedlihez:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!