Paprikás krumpli nokedlivel

Jöjjön egy klasszikus nyári étel. Szerintem sokunk kedvence. Nokedlivel turbózva pedig maga a nyelvcsettintős kategória.

Elővettem sokat látott wokomat és némi zsírban a szalonnakockákat ropogós pirosra sütöttem.

A felaprózott hagymát megpároltam és hozzátettem a felvagdalt paprikát, paradicsomot, fokhagymát.

Óvatosan sóztam, mert a szalonna is sós, bőven megszórtam pirospaprikával.

Jöhet bele a kis kockákra vágott héjas krumpli. Igen, nem hámoztam. Így jobb az íze és nem fő szét egykönnyen.

Felöntöttem annyi vízzel, hogy ippeg ellepje.

Amíg fődögélt a krumpli,  egy fazékban vizet forraltam, egy tojásból liszttel, sóval és vízzel összeállítottam a tésztát és kiszaggattam. Nem szabad nagyon összedolgozni, így kellemesen lágy marad kifőzés után.

A készre főtt krumplihoz kevertem a nokedlit.

Házi csalamádéval és Édesem friss kenyerével tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

A nokedlihez:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »