Afrikai harcsafilé tejszínes rókagombával Konyhagyári capriccio módra

Mindig új ötleteken töröm a fejem. Volt a fagyóban egy doboznyi afrikai harcsafilé. Oké, de mit kezdjek vele? Mindenképp ki akartam lépni a rántott hal, majonézes burgonya megszokottságából.

Tegnap óta alakulgatott az elkészítés módja. És íme ez lett belőle:

A halfiléket 3 darabra vágtam. Pácot készítettem imígyen: 2 evőkanál tejfölt egy evőkanálnyi olívát, fél kanálnyi szójaszósszal és egy gerezd lereszelt fokhagymával összekevertem. Sóztam, borsoztam és a halszeleteket bekentem vele. A hűtőben pihent, míg a gombaszószt és a burgonyát elkészítettem.

Fűszeres burgonya:

Alaposan megmostam, félbevágtam és a vágott felüket beirdaltam. 5 dkg vajat melegítettem, sóztam és összekevertem a zöldfűszerekkel.

Mirelit 8 fűszer keverék

Mindezt egy jénai aljába öntöttem és a krumplikat vágott felükkel lefelé belepakoltam. 

200 fokra előmelegített sütőbe téve kb. egy óra alatt pirosra sütöttem.

Tejszínes rókagomba:

A gombákat egy kanálnyi nagyon forró olíván megpirítottam, kicsi só és bors került bele, majd a tűzről levéve egy dl főzőtejszínnel összekevertem és visszavéve a tüzet kicsit összerogyogtattam.

A hal eközben szépen beszívta a tejfölös pácot. Nem volt más dolgom, mint paprikás lisztbe forgatni és közepesen erős tűzön olajban kisütni.

A maradék lisztbe beleforgattam a hagymakarikákat és tálaláskor a kisült halak tetejére halmoztam, mellé került a tejszínes gomba és a vajas, fűszeres krumpli.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »