Ismét kaptam friss rókagombát a Lidlben. Nosza, készüljön belőle egy igazán finom, – a fűszeres gomba társaságában – különleges ebéd.
Ez a gomba isten áldása, különleges fűszeres ízével megbolondítja a legegyszerűbb ételt is. Köszönöm a szorgos kezecskéknek, akik leszedték.
Klasszikus csirkepaprikást készítettem.
Előzőleg a felhevített zsírban a rókagombát gyorsan megpirítottam, majd félre tettem.
Zsírban szalonnakockákat pirítottam, melynek felét eltettem a galuskához.
A szalonnás zsíron megfonnyasztottam a kockára vágott hagymát. Hozzáadtam az előzőleg félbe vágott és megsózott csirke felsőcombokat. Megpirítottam.
A csíkokra felszelt zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot és a szétnyomott fokhagymát rátettem, összekevertem, pirospaprikával megszórtam és közepesen erős tűzön puhára pároltam.
Míg rotyogott a csirke, galuskát készítettem és összekevertem a sült szalonnakockákkal.
Tálaláskor a csirkére egy kis tejfölt halmoztam és megszórtam a pirított rókagombával.
Olyannyira különlegessé tette a rókagomba, hogy akár ünnepi étel is lehet.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!