Csirkepaprikás, pirított rókagombával, galuskával

Ismét kaptam friss rókagombát a Lidlben. Nosza, készüljön belőle egy igazán finom, – a fűszeres gomba társaságában – különleges ebéd. 

Ez a gomba  isten áldása, különleges fűszeres ízével megbolondítja a legegyszerűbb ételt is. Köszönöm a szorgos kezecskéknek, akik leszedték.

Klasszikus csirkepaprikást készítettem.

Előzőleg a felhevített zsírban a rókagombát gyorsan megpirítottam, majd félre tettem.

Zsírban szalonnakockákat pirítottam, melynek felét  eltettem a galuskához.

A szalonnás zsíron megfonnyasztottam a kockára vágott hagymát. Hozzáadtam az előzőleg félbe vágott és megsózott csirke felsőcombokat. Megpirítottam.

A csíkokra felszelt zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot és a szétnyomott fokhagymát rátettem, összekevertem, pirospaprikával megszórtam és közepesen erős tűzön puhára pároltam.

Míg rotyogott a csirke, galuskát készítettem és összekevertem a sült szalonnakockákkal.

Tálaláskor a csirkére egy kis tejfölt halmoztam és megszórtam a pirított rókagombával. 

Olyannyira különlegessé tette a rókagomba, hogy akár ünnepi étel is lehet.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »