Szűzpecsenye színes zöldségek társaságában

Bolond egy szeptemberben van. A hőmérséklet alig éri el a 15 fokot. Borús és unalmas az idő.

Na, ilyenkor kell szemet, lelket gyönyörködtető ételt készíteni. 

Ha azt vesszük ez az egytálétel nem más, mint a jól ismert és kedvelt brassói kicsit felhergelt változata.

A szűzpecsenyét felcsíkoztam, sóztam, egy kis szójaszósszal meglocsoltam és állni hagytam.

Míg várakozott a husi, feldaraboltam a zöldségeket: hagyma, fokhagyma, kápia és zöldpaprika, paradicsom.

A kockára vágott szalonnát ropogósra sütöttem, majd erős tűzön megpirítottam rajta a húst. Visszavettem a hőt, majorannával, egy kis fűszerpaprikával megszórtam és lefedve párolódott.

Amikor félig puha lett, hozzátettem a zöldséget és készre főztem. A mirelit borsót a legvégén tettem csak bele, annak elég pár perc.

A krumplit felkockáztam és bő zsiradékban megsütöttem, majd összekevertem a kész raguval.

Kiszedtem egy kerámia tálba és a sütőben pár perc alatt összeforrósítottam.

Tipp: ha szeretitek a domináns fokhagyma ízt, tálalás előtt a forró kész ételbe reszeljetek még egy gerezddel.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »