Örömködni lehet? Lehet hát. Ha egyszer hétágra süt a nap, az ember kedve is jobb, ha valami finomat akar készíteni vasárnap ebédre.
Adva volt két szép szűzpecsenye. Mi legyen belőle?
Mi más, mint Budapest módra elkészítve.
A szűzpecsenyéket felcsíkoztam, sóztam, borsoztam és meghempergettem lisztben, majd egy egy kevés zsiradékban erős tűzön megkapattam, míg szép piros színt nem kapott. Majd visszavettem a hőt, puhára sütöttem és melegen tartottam.
Jöhet a ragu: a csíkokra szelt bacont megpirítottam. A félfőre vágott hagymát megpároltam benne. A csíkokra szelt gombát megsütöttem, majd hozzáadtam a zöldpaprikát, a paradicsomot és az elfelezett csirkemájat. Ízesítettem sóval, frissen őrölt borssal, pirospaprikával és majorannával. Hozzáadtam egy maréknyi mirelit borsót. Ezt is melegen tartottam, míg elkészült a tócsni.
Már csak a tálalás maradt, ami a legkedvesebb elfoglaltság az étel behabzsolása mellett. 😅
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!