Harcsapaprikás túrós csuszával

Olyan rég birizgált a gondolat, hogy egy kicsit kilépjek a megszokott rántott hal, majonézes krumpli igazán finom, de kihívást nem adó komfortzónájából.

Így került terítékre nyáron a mediterrán ízvilágot hajlékunkba csempésző  marokkói hal, ami meglepően nagy sikert aratott.

Őszre fordulván az idő, kicsit tartalmasabb ételt kíván az ember szervezete.

Ezért arra gondoltam, hogy legyen a mai ebédünk ez a halétel. Sose készítettem még, de számomra ez nem jelent gondot, sőt.

Kedvenc boltomban épp akkor rakták ki a friss afrikai harcsát, amikor vásároltam. Így egy tálcányi a kosaramba került. Szeleburdiságomnak köszönhető, hogy csak itthon vettem észre, hogy nem a megszokott filézett cuccot vettem.

Gyors újratervezés. Éles késsel meglepő módon gyorsan ki tudtam filézni.

A halcsontból alaplevet készítettem. Így: egy kisebb fej hagyma, fokhagyma, babérlevél, só, pirospaprika és fél liter víz társaságában erős tűzön kb. a felére beforraltam. Ennek később lesz jelentősége.

Neki is állhatunk a paprikás elkészítésének.

A bacon kockákat 2 evőkanál zsírban ropogósra sütöttem és a felét félretettem a túrós csuszához.

A felaprított hagymát megpirítottam, majd hozzáadtam a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Sóztam, pirospaprikával meghintettem és hozzálöttyintettem úgy egy deci hal alaplevet. Csendesen fődögélt, míg tökéletesen puha nem lett a zöldség.

Egy evőkanálnyi tejföllel behabartam. Liszt nem kellett hozzá, annyira sűrűre főtt a ragu. 

Mindeközben a halfilét feldaraboltam és egy kis keleti halszószt locsoltam rá. 

Kevés liszttel megszórtam és némi zsiradékon ropogósra sütöttem, majd összeforraltam a lecsós alappal.

Túrós csuszával tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »