Aranygaluska gombóckák vaníliasodóval

Igazán jól sikerült közös munkánk. Drágám a sütit, jómagam a sodót készítettem.

A recept élesztőt írt, ami nem volt itthon, így a jól megérett kovász volt segítségünkre.

Az alapanyagokat összegyúrta és másfél órát hagyta kelni.

Ezután diónyi gombócokat gyúrt belőle és a cukros felvert tojásfehérje, darált dió keverékébe forgatta. Egymás mellé és fölé pakolászta. 180 fokra előmelegített sütöben fél óráig sütötte.

Hozzávalók:

Amíg sült, elkészítettem a sodót.

A 2 tojássárgáját vaníliás cukorral kikevertem, egy dl tejet és egy evőkanál lisztet tettem hozzá.

Fél liter tejet egy zacskó vaníliás cukorral felforraltam és a tűzről lehúzva, állandó keverés mellett a tojásos keveréket hozzáöntöttem.

Visszatettem a tűzhelyre és alacsony lángon folyamatosan kevergetve krém sűrűségűre főztem.

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »