Klasszikus vörösboros marhapörkölt galuskával


Türelem, türelem. Ez kell ehhez az igazán nagyon finom, klasszikus magyar ételhez.

Nehéz kivárni, míg elkészül, de megéri türelmesnek lenni, mert olyan ízélményben lehet részünk, ami felülmúlja várakozásunkat.

Álljunk is neki.

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát egy kanálnyi libazsírban kisütöttem és a felét félre tettem a galuskához.

A hagymát felkockáztam és puhára sütöttem a szalonnás zsírban.

Felerősítettem a tüzet és a lábszár kockákat megpirítottam.

Lehúztam a lapról és alaposan megszórtam pirospaprikával.

Visszavettem közepesre a tüzet és a húshoz adtam egy felkarikázott erős paprikát, egy kávéskanálnyi egész köményt, két lereszelt fokhagyma gerezdet.

Hagytam főni és félidőben hozzáöntöttem kb. 2 dl száraz vörösbort.

Az elfőtt lét apránként vízzel pótoltam.

Nagyjából 3 óra kell hogy megpuhuljon.

Elkészítettem a galuskát és összekevertem a korábban félretett kisült szalonnával.

Savanyúsággal tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:


Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »