Töltött mángold

Bár borongós őszi idő van, a kerti növények is sorra vesztik el leveleiket, a tavasszal ültetett mángoldom fittyet hányva a novembernek, harsogó zölden kelleti magát a kert csücskében.

Nosza, akkor készüljön belőle valami finom egytálétel.

A darált húst összekevertem a félig főtt rizzsel és a felkockázott hagymával. Jó alaposan fűszereztem sóval, borssal, pirospaprikával, oreganóval és egy reszelt fokhagymával.

A mángoldnak nincs annyira meghatározó íze, ezért fontos az erőteljesebb fűszerezés.

A levelek vastagabb erét levágtam és csinos kis húsadagokkal megtöltöttem. Hasonlóképp, mintha káposztát töltenék. Előfőzni nem szükséges.

Besorakoztattam egy hőálló tálba, egy ujjnyi zöldségleves lét ráöntöttem.

A tetejére fokhagymás tejfölt tettem.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 3/4 órát sütöttem, lefedve.

Az utolsó 10 percben megszórtam cheddar sajttal és pirulásig hagytam benn a sütőben, fólia nélkül.

Most készítettem először. Nem okozott csalódást. Aki szereti az ehhez hasonló töltött ételeket, bátran ajánlom.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »