Bár borongós őszi idő van, a kerti növények is sorra vesztik el leveleiket, a tavasszal ültetett mángoldom fittyet hányva a novembernek, harsogó zölden kelleti magát a kert csücskében.
Nosza, akkor készüljön belőle valami finom egytálétel.
A darált húst összekevertem a félig főtt rizzsel és a felkockázott hagymával. Jó alaposan fűszereztem sóval, borssal, pirospaprikával, oreganóval és egy reszelt fokhagymával.
A mángoldnak nincs annyira meghatározó íze, ezért fontos az erőteljesebb fűszerezés.
A levelek vastagabb erét levágtam és csinos kis húsadagokkal megtöltöttem. Hasonlóképp, mintha káposztát töltenék. Előfőzni nem szükséges.
Besorakoztattam egy hőálló tálba, egy ujjnyi zöldségleves lét ráöntöttem.
A tetejére fokhagymás tejfölt tettem.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 3/4 órát sütöttem, lefedve.
Az utolsó 10 percben megszórtam cheddar sajttal és pirulásig hagytam benn a sütőben, fólia nélkül.
Most készítettem először. Nem okozott csalódást. Aki szereti az ehhez hasonló töltött ételeket, bátran ajánlom.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!