Csicseriborsós csirkecurry konyhagyári capriccio módra

Egyáltalán nem volt eszemben indiai kaját csinálni.

De! Tegnap láttunk egy indiai filmet, ami megmelengette a szívem. Nem csak a témája miatt, ami messze áll hál isten a hállivúdi ízlésvilágtól, hanem az ínycsiklandozó, számomra nagyon közel álló ízek miatt.

Ha tehetitek, nézzétek meg! Címe: Ezerízű szerelem. Kicsit béna a címválasztás, eredetileg a címe, The Lunchbox

Megbirizgálta a gondolataimat és számba vettem, van-e itthon mindazon alapanyag, amelyekből valami indiait alkothatok.

Végül is volt minden, ami nem, azt nemes egyszerűséggel behelyettesítettem.

Fogjunk is hozzá!

A felső csirkecombokat a csont mentén félbevágtam, besóztam, curry fűszerkeverékkel és egy kis olajjal bedörzsöltem.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítettem és a nagyobb szeletekre vágott hagymát és fokhagymát egy kis víz társaságában puhára pároltam. Megszórtam garam massala fűszerkeverékkel.

Felerősítve a tüzet, a fűszeres combokat megpirítottam, csípős csiliszószt adtam hozzá, egy darab felkockázott paradicsom társaságában.

Takarékra vettem a lángot és csendesen rotyogtatva kb. fél óra alatt puhára pároltam a csirkét, időnként megforgatva a szószban.

Hozzáadtam a konzerv készrefőzött csicseriborsót és tovàbbi 10 percen keresztül összeforraltam.

Végül belekevertem 2 evőkanálnyi főzőtejszínt.

Köretként párolt rizst és – naan kenyér híján – négyrét hajtott, kicsi olajjal megkent, sütőben megmelegített tortillát adtam.

Izgatottan vártam Drágámtól a véleményt. Nagy kő esett le a szívemről miután evés közben csak hümmögést és elismerő mormogást hallottam csak.😅

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »