Lencse raguleves füstölt csülökkel

Kicsit elébe mentünk a jószerencsének és a meggazdagodásnak, nem bíztuk a véletlenre és már ma bekanalaztuk a lencsét.😅

Szeretem, amikor egy hozzávalóból több ételt is el tudok készíteni.

Ha nyomon követed a blogomat, holnap kiderül, mi készül még a csülökből szilveszterre.😉

A füstölt csülköt annyi hideg vízbe tettem fel főni, ami ellepi. Beletettem néhány egész borsot és babérlevelet.

Nagyjából 3 óra alatt puhára is fő. Akkor jó, ha a csont kifordul a húsból.

A hús 1/3 részét felkockáztam, a többi a holnapi ebéd része lesz.

Egy fazékba szedtem egy merőkanálnyit a sonkaléből és egy fej hagymát, két gerezd fokhagymát megpároltam benne. Megszórtam pirospaprikával.

Amíg főtt a sonka, addig áztattam a lencsét, amit aztán a hagymához tettem egy szál felkarikázott sárgarépával együtt. Hozzátettem a felkockázott sonkát és felöntöttem a sonkalével. Ha szükséges, egy pici sóval lehet még ízesíteni.

A készre főtt leveshez egy evőkanálnyi mustárt és tejfölt kevertem.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »