Sztroganoff pulykamell csíkok

Tudom, tudom, marhabélszínből az igazi, kipróbálásra mégis érdemes pulykamellből is.

Hoztam fázisfotókat a könnyebbség kedvéért és épp úgy készítettem el, ahogy valamikor a 80-as évek egyik téli vakációján egy krakkói séf az asztalunknál. Akkor ettem először és annyira ízlett, hogy azóta, több, mint 30 év távlatában nagyon sokszor megfőztem, leginkább ünnepi alkalmakkor.

A titka az, hogy minden hozzávalót nagyjából egyforma csíkokra vágjunk.

A pulykát szójaszósz és olaj keverékében megforgattam,  vadfűszerrel megszórtam és pár órát hagytam pácolódni.

Csíkokra vágtam a többi hozzávalót:

Jöhet szép sorban a pirítás erős tűzön. Először a hús:

Kiszedtem a serpenyőből és a gombát tettem a helyére. Majd az uborkát:

Ropogósra sütöttem a szalonnát, benne megpirítottam a hagymát.

Aztán az összes többi hozzávaló visszakerült a serpenyőbe.

Egy evőkanál sűrített paradicsom, 2dl száraz fehérbor és pár babérlevél társaságában negyed órácskát rotyogtattam közepes tűzön.

Végül selymes tejszínt öntöttem hozzá.

Burgonya krokettel tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »