Besameles Cordon bleu csirke rizibizivel

Besameles cordon bleu csirkemell rizibizivel

Havas reggelre ébredtünk. Szép csendes ilyenkor minden. Szeretem.

Gyomormelengető csirkemell ebéddel tettem föl az i-re a pontot.

Bevallom, nem nagy kedvencem a csirkemell. Az én ízlésemnek túl száraz.

Ezért is találtam ki ezt a fogást, hisz a füstölt tarja és a húsokat beborító fűszeres besamel jótékony hatással van a csirkemellre.

Egy éles kés segítségével a csirkemelleket bevágtam úgy, hogy egyben maradjanak, így szép nagy szeleteket kaptam, ami könnyen tölthető.

A szeleteket besóztam és mindegyikre egy-egy tarjaszeletet és két csík karakteres cheddart tettem. 

Csirkemell cordon bleu

Felgöngyöltem és egy jénaiba sorakoztattam őket.

Besamel mártást készítettem, amihez egy kocka fűszeres sajtkrémet kevertem. 

Ezzel borítottam be a roládokat.

A tetejére frissen aprított kenyérkockát és reszelt cheddart szórtam.

180 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem.

Kurkumás rizibizi körettel tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »