Croque monsieur (krok möszijő), Konyhagyári capriccio módra

Annyira, de annyira tanácstalan voltam, mi legyen a mai vacsora, ami gyorsan elkészíthető és ráadásul találok is alapanyagokat hozzá, mert vásárolni nagyon nem volt kedvem elmenni.

Aztán eszembe villant, legyen melegszendvics. Ha már melegszendvics, akkor viszont adjuk meg a módját. Így esett a választás a croque monsieur-re.

Persze ez is a szokásos magam módján készült.

Besamel mártást csináltam, amit sóval, borssal, mustárral és szerecsendióval fűszereztem.

Hozzákevertem a kockára vágott füstölt tarját (épp az volt itthon, de bármilyen sonka is kiváló).

Jöhetnek bele a reszelt sajtok. Inkább az intenzívebb ízűek.

Egy nagyobb jénait kivajaztam, belefektettem a kenyérszeleteket egymás mellé. A sajtos besamel felével megkentem őket, megszórtam reszelt sajttal.

Rátettem a kenyérszeleteket a megkentekre és ezeket is megkenten a besamel másik felével.

A maradék reszelt sajt került a tetejére.

190 fokos előmelegített sütőben, légkeveréssel pirosra sütöttem.

Baromi laktató.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »