Ha igazán finom ételre vágysz, ez legyen az!
Kevés előkészület, hosszú sütési idő. De megéri a várakozást, meglátod.
Az olajat összekevertem a bbq fűszerkeverékkel, a bbq szósszal, frissen őrölt feketeborssal és alaposan beledörzsöltem a marhahúsba. Késsel megszurkáltam, hogy a résekbe is jusson az isteni pácból.
A beáztatott római tálba tettem a húst és 175 fokra előmelegített sütőben 4 óra hosszat sütöttem úgy, hogy óránként megfordítottam.
A hús olyan puha lett, hogy villával a rostok mentén könnyedén lehetett cafatokra szedni. Ez is volt a cél.
A szétdarabolt húst a kisült húslé és pác keverékében összeforgattam. Így minden falatot átjártak az ízek.
Ehhez nem is való más köret, mint egy könnyű, kefíres dresszinggel készült saláta:
A jégsalátát szélesebb csíkokra, a koktélparadicsomot negyedekbe, a lilahagymát vékony szeletekre vagdostam.
A kefírbe egy gerezd lereszelt fokhagyma, pici só került. Ezzel locsoltam meg a zöldségkeveréket.
Na jó, egy kis tortilla is kiváló köret hozzá.
Pazar!!!!!!
Hozzávalók:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!