Pulled beef, a cafatos marhahús

Pulled beef, cafatos marhahús

Ha igazán finom ételre vágysz, ez legyen az!

Kevés előkészület, hosszú sütési idő. De megéri a várakozást, meglátod.

Az olajat összekevertem a bbq fűszerkeverékkel, a bbq szósszal, frissen őrölt feketeborssal és alaposan beledörzsöltem a marhahúsba. Késsel megszurkáltam, hogy a résekbe is jusson az isteni pácból.

A beáztatott római tálba tettem a húst és 175 fokra előmelegített sütőben 4 óra hosszat sütöttem úgy, hogy óránként megfordítottam.

A hús olyan puha lett, hogy villával a rostok mentén könnyedén lehetett cafatokra szedni. Ez is volt a cél.

Pulled beef, cafatos marhahús

A szétdarabolt húst a kisült húslé és pác keverékében összeforgattam. Így minden falatot átjártak az ízek.

Ehhez nem is való más köret, mint egy könnyű, kefíres dresszinggel készült saláta:

A jégsalátát szélesebb csíkokra, a koktélparadicsomot negyedekbe, a lilahagymát vékony szeletekre vagdostam.

A kefírbe egy gerezd lereszelt fokhagyma, pici só került. Ezzel locsoltam meg a zöldségkeveréket.

Jégsaláta, fokhagymás dresszinggel

Na jó, egy kis tortilla is kiváló köret hozzá.

Pazar!!!!!!

Hozzávalók:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »