Tökfőzelék

Ki emlékszik a sulimenza ehetetlen, csirizes tökfőzelékére?😂

Te is visszaküldted anélkül, hogy ettél volna belőle, a konyhás nénik legnagyobb bánatára? És soha többé rá se néztél?

Ha hozok egy igazán finom receptet, kipróbálod?

Édesanyámtól így tanultam:

Egy kevés zsiradékon megfonnyasztottam a felkockázott hagymát, rádobtam egy csokor felaprózott kaprot, egy felkockázott zöldpaprikát, egy paradicsomot. Pirospaprikával megszórtam, belemorzsoltam egy zöldséges leveskockát, végül beleforgattam a gyalult tököt.

Fele-fele arányú víz és tej keverékével felöntöttem, hogy épp ellepje.

Lassú tűzön, néha kevergetve puhára főztem.

Belekevertem a tejfölt és egy kanálnyi liszttel megszórva sűrítettem.

Fasírttal tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »