Ki emlékszik a sulimenza ehetetlen, csirizes tökfőzelékére?😂
Te is visszaküldted anélkül, hogy ettél volna belőle, a konyhás nénik legnagyobb bánatára? És soha többé rá se néztél?
Ha hozok egy igazán finom receptet, kipróbálod?
Édesanyámtól így tanultam:
Egy kevés zsiradékon megfonnyasztottam a felkockázott hagymát, rádobtam egy csokor felaprózott kaprot, egy felkockázott zöldpaprikát, egy paradicsomot. Pirospaprikával megszórtam, belemorzsoltam egy zöldséges leveskockát, végül beleforgattam a gyalult tököt.
Fele-fele arányú víz és tej keverékével felöntöttem, hogy épp ellepje.
Lassú tűzön, néha kevergetve puhára főztem.
Belekevertem a tejfölt és egy kanálnyi liszttel megszórva sűrítettem.
Fasírttal tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!