Grillezett csirkemell, spenótos, sült fokhagymás tagliatellével

Aki szereti az olaszos ételeket, kedvére lakmározhat ebből a finomságból.

A csirkemelleket kisebb darabokra vágtam, olaszos fűszerkeverékkel megszórtam, kicsi olívaolajjal meglocsoltam és addig állni hagytam, míg a fokhagymákat megpirítottam.

Elővettem a kedvenc vas serpenyőmet és a megtisztított egész fokhagyma gerezdeket nem túl forró olívaolajban megsütöttem. Ne hagyjuk őrizetlenül, mert a fokhagyma könnyen leég!

Amikor elkészült, kiszedtem és félre tettem. 

A fokhagymás olajban hirtelen kisütöttem a csirkemelleket. 

A tagliatellét al dente kifőztem és még azon forrón a bébispenótra borítottam és összekevertem úgy, hogy egy-két kanálnyit löttyintettem a tészta főzővizéből, majd egy kis olíva olajjal meglocsoltam.

Ez a hő épp elég, hogy a spenót összeessen kicsit.

Tálaláskor a tésztára szórtam a pirult fokhagymákat.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »