Babos, csirkés egytálétel

Oly régóta kacérkodom a gondolattal, hogyan házasítsam a babot és a csirkét úgy, hogy egy könnyű nyári étel kerekedjék belőle.

A gondolatot tett követte és egy igazán finom, jó fűszeres ebéd kerekedett, ami valóban könnyed lett, hiába a bele kerülő babnak.

Lássunk is hozzá!

Az egész csirkecombokat félbevágtam, besóztam és állni hagytam, míg elkészítettem az “ágyat”.

Felkockázott bacont ropogósra sütöttem.

A kész konzerv fehérbabot egy cseréptálba öntöttem. Összekevertem a  kisült baconnel, a felkockázott vörös- és lilahagymával és a felaprózott fokhagymával, valamint egy felkarikázott zöld erőspaprikával. Fűszereztem borssal, kakukkfűvel, oreganóval. 

Felöntöttem egy konzerv egész paradicsommal.

A csirkedarabokat erős tűzön addig sütöttem egy kevés zsíron egy serpenyőben, míg szép piros kérget nem kapott.

Ráültettem a babos cuccra.

Szikkadt kenyeret durvára aprítottam és a tetejére szórtam.

Irány az előmelegített 180 fokos sütő. Lefedni nem kell!!!

Kb. 1/2 óra múltán felerősítettem a sütőt 200 fokra és légkeveréssel, nagyjából negyed órát hagytam, hogy a pipike és a kenyérdarabkák pirosropogósra süljenek.

Friss kenyérrel tálaltam.

Ha ettetek már jót…hmmmm.

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »