BBQ pulykaszárny, vajas kukoricával

Sosem kedveltem a pulykahúst – nekem túl száraz – míg nem kóstoltam a szárnyát.

Hát! Nagy volt a meglepetés, mert finom, szaftos, ízes.

Roppant egyszerű az elkészítése: a szárnyakat feldaraboltam, a BBQ szószt  alaposan beledörzsöltem, bőrével lefelé a sütőtálba tettem, öntöttem hozzá egy deci barnasört, alufóliával lefedtem és 170 fokra előmelegített sütőben hagytam sülni kb. 2 óra hosszat. Bizony! Kell ennyi idő. De ez az egyetlen hátránya.

Időnként ránéztem, meglocsolgattam a pecsenyelével.

A 2 óra leteltével leszedtem a fóliát, bőrükkel felfelé fordítottam és negyed óra hosszan légkeveréssel piros ropogósra sütöttem.

Míg sültek a szárnyak, a csemege kukorica csövet elharmadoltam és sós vízben puhára főztem.

Forró vajban megforgattam.

Végül, bár ez nem volt tervbe véve, a visszamaradt pecsenyelével meglocsoltam. Hát nem rontotta el. 😊

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »