Mexikói húsgolyók tortillával

Van az a pont a nyári dögmelegben, hogy menekülök a konyhából.

Dehát enni kell, ezért mi a megoldás? Lehetőleg lerövidíteni a tűzhely melletti időt és készételeket is harcba vetni. Így tettem.

Ez a kaja pont megfelelő.

Kora reggel bekevertem, beízesítettem a darált húst:

Nagyon apróra vágtam a hagymát, lereszeltem 2 gerezd fokhagymát és a darált húshoz kevertem. Ízesítettem tex-mex fűszerkeverékkel, egy leheletnyi csilipehellyel, egy pici olajat öntöttem hozzá és alaposan összekevertem.

Olajos kézzel pingpong labdányi gombóckákat formáztam és betettem a hűtőbe, hadd érjenek össze az ízek pár órát.

Közepes lángon egy kanálnyi olajon, többször megforgatva pirosra sütöttem.

Lehet kapni a Lidlben kész paradicsomos, kukoricás babkonzervet, ez lett az egyik köret. Fél hagymát félfőre vágtam, egy csipős piros paprikát vékonyra felkarikáztam, csak roppanásig pároltam egy kevés olíván, majd hozzákevertem a konzerv tartalmát és összerottyantottam.

A kész tortilla lapokat forró serpenyőben átforrósítottam.

Jöhet is a tálalás:

A babos ragura felkarikázott lilahagymát szórtam és a tálaló edényt körbepakolásztam tortilla csipsszel.

A tortilla lapokat negyedbe hajtogattam, megszórtam reszelt cheddarral és a tetejére tettem a húsgolyókat.

Nagyon ízlett mindkettőnknek. 

Hozzávalók 2 főre:

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 



Tovább a blogra »