Van az a pont a nyári dögmelegben, hogy menekülök a konyhából.
Dehát enni kell, ezért mi a megoldás? Lehetőleg lerövidíteni a tűzhely melletti időt és készételeket is harcba vetni. Így tettem.
Ez a kaja pont megfelelő.
Kora reggel bekevertem, beízesítettem a darált húst:
Nagyon apróra vágtam a hagymát, lereszeltem 2 gerezd fokhagymát és a darált húshoz kevertem. Ízesítettem tex-mex fűszerkeverékkel, egy leheletnyi csilipehellyel, egy pici olajat öntöttem hozzá és alaposan összekevertem.
Olajos kézzel pingpong labdányi gombóckákat formáztam és betettem a hűtőbe, hadd érjenek össze az ízek pár órát.
Közepes lángon egy kanálnyi olajon, többször megforgatva pirosra sütöttem.
Lehet kapni a Lidlben kész paradicsomos, kukoricás babkonzervet, ez lett az egyik köret. Fél hagymát félfőre vágtam, egy csipős piros paprikát vékonyra felkarikáztam, csak roppanásig pároltam egy kevés olíván, majd hozzákevertem a konzerv tartalmát és összerottyantottam.
A kész tortilla lapokat forró serpenyőben átforrósítottam.
Jöhet is a tálalás:
A babos ragura felkarikázott lilahagymát szórtam és a tálaló edényt körbepakolásztam tortilla csipsszel.
A tortilla lapokat negyedbe hajtogattam, megszórtam reszelt cheddarral és a tetejére tettem a húsgolyókat.
Nagyon ízlett mindkettőnknek.
Hozzávalók 2 főre:
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!